Műanyag ablak 3 rétegű üveggel

Műanyag ablak 3 rétegű üveggel

Jelentősen csökkentené fűtésszámláját? Hosszútávon megtérülő évtizedekre szóló megoldást keres? Jó helyen jár, hiszen az üvegezést tekintve a 3 rétegű üvegezés a királykategória.

A műanyag ablakok 2 rétegű üveggel menüpontban már ismertettük a világhírű német Veka profilból készülő ablakszerkezeteinket, ugyanezek a modellek rendelhetőek háromrétegű üvegezéssel is. Amennyiben passzívház építésébe fog, mindenképpen 3 rétegű üvegezéssel ellátott ablakszerkezet beépítése szükséges, ám normál lakóépületeknél is hosszútávon megéri 3 rétegű üvegezéssel ellátott műanyag ablak vásárlása, hiszen az energiatakarékosság korunk egyik legfontosabb mozgatórugója.

Lássuk, milyen kategóriákra bonthatóak a 3 rétegű műanyag ablakaink:

 

A teljes ablakszerkezet hőszigetelési tényezője az üveg „U” értékétől függ valamint, a tok és szárny kamraszámától, tehát minél alacsonyabb „U” értékre törekszünk, annél magasabb kamraszámú profilt érdemes választani.

A 3 rétegű üvegek rétegrend szerint az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

  • 4/12/4/12/4 Low-E argongázzal töltött üvegezés, U=0,7 (5 kamrás szerkezetekhez)
  • 4/14/4/14/4 Low-E argongázzal töltött üvegezés, U=0,5 (6 ill. 7 kamrás szerkezetekhez)
Műanyag ablak 3 rétegű üveggel közeli

Mit is jelent pontosan az, hogy 4/14/4/14/4 Low-E argongázzal töltött üvegezés?

Azt, hogy 3 db 4 mm vastag üveg között található, két 14 mm-es rés, amelyet szelepmentesen argongázzal (külön kérésre kriptongázzal) töltünk fel, ezzel is növelve a 3 rétegű üvegszerkezet hőszigetelő képességét. A Low-E azt mutatja, hogy a lakótér felőli üvegtábla külső oldalát úgynevezett lágyfém-bevonattal (Low-E réteggel) látták el, amely alacsony sugárzási értéket eredményez.

Összefoglalva elmondható, hogy amennyiben műanyag ablakot választ 3 rétegű üvegezéssel, úgy energiaszámlái jelentős mértékben csökkenni fognak, és hosszú távon megtérül a befektetése.

Amennyiben további kérdései lennének, kérjük forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolódó szolgáltatások:

Ablakcsere 1 nap alatt

Ablakcsere 1 nap alatt

Tévhit, hogy télen nem lehet elvégezni az ablakok cseréjét. Téli nyílászárócsere esetén azonnal érezhető a változás. Megszűnik otthonában a hidegérzet és nem utolsó szempont, hogy egy átlagos fűtésszezon alatt 20-30%-ot takaríthat meg költségeiből.

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

Fontosnak tartjuk, hogy az egyedi igényeknek is maximálisan eleget tudjunk tenni. Legyen szó nyílászárók felmérésről, árakról, vagy a nyílászárók cseréjéről, beépítéséről. Szakembereink teljes körű szolgáltatásnyújtással állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Német minőség

Német minőség

A Németországban gyártott Veka nyílászáró profil több mint 25 éve van jelen az építőipari piacon. Az ez idő alatt szerezett tapasztalatnak és gyakorlatnak köszönhetően tudja garantálni a csúcsminőséget.

A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.