Műanyag ablakok 2 rétegű üveggel

 

Műanyag ablakok 2 rétegű üveggel

A Fenster Impex Kft. üdvözli Önt a 2 rétegű üveggel ellátott műanyag ablakok világában. Az egyes ablakszerkezetek műszaki paraméterei között minden esetben szerepel egy, az üvegszerkezetre vonatkozó tényező, amely alapesetben így néz ki:

4/16/4 Low-E argongázzal töltött üvegezés, U=1.0

Ebből az egy sorból 4 fontos tulajdonsága olvasható ki a hőszigetelő üvegszerkezetnek:

  • 4/16/4, ami azt jelenti, hogy az üvegszerkezet két 4 mm vastag üvegtáblából áll, amik között található egy 16 mm-es réteg, így a 2 rétegű műanyag ablak üvegszerkezetének teljes vastagsága 24 mm.
  • Low-E azt mutatja, hogy a lakótér felőli üvegtábla külső oldalát úgynevezett lágyfém-bevonattal (Low-E réteggel) látták el. Low-E rövidítés a low emissivity angol szóból származik, aminek jelentése, alacsony sugárzási érték.
  • Argongázzal töltik meg az üveglapok közti réteget, ami a hőszigetelés szempontjából rendkívül fontos, kifejezetten magas hőszigetelési igény esetén lehet kérni a kryptongázzal való töltést is. Nálunk az argongázzal való töltés nem felárért nyújtott extra szolgáltatás, minden műanyag ablakunk üvegszerkezete argongázzal töltött.
  • A 3 fenti jellemző pedig együttesen határozza meg az üvegszerkezet legfontosabb, mérhető és ezáltal összehasonlítási alapként tökéletesen alkalmas fizikai jellemzőjét, az ún. „U” értéket. Az „U” érték megmutatja az üvegfelületen jelentkező hőveszteséget, azaz, hogy mennyi időegységre jutó hőenergia jut át az adott vastagságú üveg 1 m2 felületén 1 C° külső – belső hőmérséklet – különbség esetén „Watt” ban kifejezve. Az 1.0 W/ m2K érték a műanyag ablakok 2 rétegű üveggel kategóriában átlagon felülinek számít.
Műanyag ablakok 2 rétegű üveggel

A 2 rétegű üveggel felszerelt műanyag ablakoknál két fajta rétegrend közül lehet választani:

  • 4/16/4 Low-E argongázzal töltött üvegezés, U=1.0
  • 6/12/6 Low-E argongázzal töltött üvegezés, U=1.0 (erősített üveg)

A komplett ablakszerkezet hőszigetelési értékét nagyrészt az üvegszerkezet „U” értéke határozza meg, ám szerepet játszik a keret és a szárny hőszigetelési mutatója is. Ezt pedig a szárny és tokprofilban elhelyezkedő légkamrák száma befolyásolja. 2 rétegű üveggel ellátott műanyag ablakainkat a légkamrák száma alapján a következő típusokra lehet osztani:

Amennyiben tovább szeretné fokozni műanyag ablakának hőszigetelési képességét, és szeretne olyan ablakot a lakásában, aminek „U” értéke eléri a 0.5 W/ m2K értéket, abban az esetben javasoljuk műanyag ablakainkat 3 rétegű üvegezéssel.

Kérjen ablak vagy ajtócserére szakszerű árajánlatot!

Hívás