Nyílászárók beépítése régi szerkezet kibontásával

Ablakcsere, ajtócsere? Nem kell tartani egyiktől sem, amennyiben felkészült és tapasztalt szakemberek végzik. Nálunk kizárólag kiváló szakmai tudással, több éves, évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársak végzik a nyílászárók cseréjét. A Fenster Impex Kft.-nél a tökéletes nyílászárókat elsőrangú beépítéssel kínáljuk.

A új nyílászárók beépítéséhez az esetek túlnyomó részében szükség van a régi szerkezet kibontására is, ez a leggyakoribb beépítési módszer, lássuk, mi a menete. Természetesen a beépítendő nyílászárók pontos méreteinek felmérése itt is a tökéletes munka alappillére.

Nyílászárók beépítése régi szerkezet kibontásával – munkafázisok:

  • A régi nyílászárókról a szárnyakat leszereljük, majd odafigyelve, körültekintően kibontjuk a régi szerkezetet. A porképződés és kisebb roncsolódások (leesik a vakolat) sajnos a legtöbb esetben elkerülhetetlenek, de mindenképpen kordában tartható, amire mi sikeresen törekszünk is.
  • Fontos megjegyezni, hogy a régi szerkezeteket nem egyszerre bontjuk ki, hanem helységről helységre, nyílászáróról nyílászáróra haladunk, hogy ne hűljön ki a lakás túlzottan. Így a nyílászárócsere télen sem okoz problémát.
  • A megüresedett falkávát megtisztítjuk a törmelékektől, hogy akadálymentesen bekerülhessen az új ablak vagy ajtószerkezet.
  • Az új nyílászárók szárnyait eltávolítjuk, fix szerkezeteknél az üveget szükség esetén eltávolítjuk, majd a tokot elhelyezzük a falnyílásba, ékeléssel beállítjuk vízszintbe és függőbe. Az elhelyezés a megrendelő kérése alapján kerülhet a belső- vagy külső falsíkra, valamint a káván belül bárhova.
  • Amint az ideiglenes rögzítés alatt beállítottuk a nyílászárót az ideális pozícióba, a végleges rögzítés következik, amit a szerelővasak, vagy tokrögzítő csavarok segítségével végzünk. Ellenőrizzük, hogy a rögzítés során nem mozdult e el a nyílászáró a tökéletes pozícióból.
  • A tok rögzítését követően a korábban eltávolított szárnyakat visszaakasztjuk, valamint a fix ablakokba visszahelyezzük az üveglapokat.
  • A szerelési hézagot a nyílászárók rögzítése után purhabbal töltjük ki, ez növeli a stabilitást, valamint a hőszigetelést is biztosítja.
  • Elvégezzük a nyílászárók finomhangolását, azaz beállítjuk, hogy az adott szárnyak a funkciójukat optimálisan ellássák, és tökéletesen záródjanak, akadás nélkül. A hézagtömítést eltakarjuk takaróprofilokkal, melyek a nyílászáró külleméhez passzolnak.
  • Amennyiben további kiegészítők, mint például párkányok, redőnyök, szúnyoghálók is a megrendelés részét képezik, ezek installálása a nyílászáró beépítését követően történik meg.
  • A kibontott régi nyílászárókat természetesen elszállítjuk.

Felmerülő kérdések esetén, hívják kollégáinkat bizalommal.

Kérjen ablak vagy ajtócserére szakszerű árajánlatot!

Hívás