Oldal kiválasztása

Nyílászárók beépítése régi szerkezet kibontásával

Ablakcsere, ajtócsere? Nem kell tartani egyiktől sem, amennyiben felkészült és tapasztalt szakemberek végzik. Nálunk kizárólag kiváló szakmai tudással, több éves, évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársak végzik a nyílászárók cseréjét. A Fenster Impex Kft.-nél a tökéletes nyílászárókat elsőrangú beépítéssel kínáljuk.

A új nyílászárók beépítéséhez az esetek túlnyomó részében szükség van a régi szerkezet kibontására is, ez a leggyakoribb beépítési módszer, lássuk, mi a menete. Természetesen a beépítendő nyílászárók pontos méreteinek felmérése itt is a tökéletes munka alappillére.

Nyílászárók beépítése régi szerkezet kibontásával – munkafázisok:

  • A régi nyílászárókról a szárnyakat leszereljük, majd odafigyelve, körültekintően kibontjuk a régi szerkezetet. A porképződés és kisebb roncsolódások (leesik a vakolat) sajnos a legtöbb esetben elkerülhetetlenek, de mindenképpen kordában tartható, amire mi sikeresen törekszünk is.
  • Fontos megjegyezni, hogy a régi szerkezeteket nem egyszerre bontjuk ki, hanem helységről helységre, nyílászáróról nyílászáróra haladunk, hogy ne hűljön ki a lakás túlzottan. Így a nyílászárócsere télen sem okoz problémát.
  • A megüresedett falkávát megtisztítjuk a törmelékektől, hogy akadálymentesen bekerülhessen az új ablak vagy ajtószerkezet.
  • Az új nyílászárók szárnyait eltávolítjuk, fix szerkezeteknél az üveget szükség esetén eltávolítjuk, majd a tokot elhelyezzük a falnyílásba, ékeléssel beállítjuk vízszintbe és függőbe. Az elhelyezés a megrendelő kérése alapján kerülhet a belső- vagy külső falsíkra, valamint a káván belül bárhova.
  • Amint az ideiglenes rögzítés alatt beállítottuk a nyílászárót az ideális pozícióba, a végleges rögzítés következik, amit a szerelővasak, vagy tokrögzítő csavarok segítségével végzünk. Ellenőrizzük, hogy a rögzítés során nem mozdult e el a nyílászáró a tökéletes pozícióból.
  • A tok rögzítését követően a korábban eltávolított szárnyakat visszaakasztjuk, valamint a fix ablakokba visszahelyezzük az üveglapokat.
  • A szerelési hézagot a nyílászárók rögzítése után purhabbal töltjük ki, ez növeli a stabilitást, valamint a hőszigetelést is biztosítja.
  • Elvégezzük a nyílászárók finomhangolását, azaz beállítjuk, hogy az adott szárnyak a funkciójukat optimálisan ellássák, és tökéletesen záródjanak, akadás nélkül. A hézagtömítést eltakarjuk takaróprofilokkal, melyek a nyílászáró külleméhez passzolnak.
  • Amennyiben további kiegészítők, mint például párkányok, redőnyök, szúnyoghálók is a megrendelés részét képezik, ezek installálása a nyílászáró beépítését követően történik meg.
  • A kibontott régi nyílászárókat természetesen elszállítjuk.

Felmerülő kérdések esetén, hívják kollégáinkat bizalommal.

Kérjen ablak vagy ajtócserére szakszerű árajánlatot!

Hívás