Oldal kiválasztása

Három kamrás műanyag ablak kétrétegű üveggel

Három, vagy öt kamrás ablakot vásároljak?

Hogy egy szerkezet hány légkamrás attól függ, hogy a profil belső terét hány légréteggel választja el egymástól. Ez az érték a profil jellemzője, ami háromkamrástól hétkamrásig változhat.

3 kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezéssel

A légkamra száma azért fontos, mert minél magasabb a légkamrák száma, annál jobb a hő- és hangszigetelése, illetve annál jobb a statikája. A három kamrás műanyag ablakok kétrétegű üveggel már kiszorulóban vannak a piacon, hiszen felváltotta őket az öt kamrás műanyag ablak. A három kamrás műanyag ablakok kétrétegű üveggel K értéke K=2.0 és 1.5 között, az öt kamrás szerkezetek ugyan ebben az árban már K=1.4 és 1.1 között mozognak.

A három kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezéssel készül, ahogyan az ötkamrás műanyag ablak is, ez utóbbinak mégis kedvezőbb a hő átbocsátó tényezője. Hogy miért? Mert a kamraszám növekedésével egy másik, igen lényeges műszaki paraméter is változik, mégpedig a bezárt levegő mennyisége. Az öt légkamrás műanyag ablak esetén a kamraszámokkal arányosan óhatatlanul növekszik a profilvastagság. Ez teszi lehetővé, hogy az üveg vastagsága is megnövekszik. Az üveg felépítése ebben az esetben áll egy 4 mm-es float üvegből, ezt követi egy 16 mm-es légrés argongáz töltéssel, ennek hatására kismértékben nő a hő és hangszigetelő képesség. Ez után következik egy újabb 4 mm-es üveg Low-e bevonattal, ami egy hő visszaverő fém bevonat az üvegen, mely nagymértékben növeli a hőszigetelő képességet. Az öt kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezése így éri el a K=1.0 értéket. Ezzel szemben a három kamrás műanyag ablak kétrétegű üveggel csak a K=1.4 értéket képvisel.

3 kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezéssel

Kérjen ablak vagy ajtócserére szakszerű árajánlatot!

Hívás