Hét kamrás műanyag ablak kétrétegű üveggel

 

Hét kamrás műanyag ablak kétrétegű üveggel

Mi az a légkamra? Hány légkamrás profilt válasszak, és milyen üvegezéssel?

A minőségi műanyag nyílászárók úgynevezett légkamrákból állnak. Ezeknek legfontosabb feladata a műanyag ablak hőszigetelő képességének fokozása. Tehát minél több a légkamra, annál jobb a hőszigetelés.

A napjainkban elterjedt műanyag ablakok 5, 6, 7 légkamrás profilból készülnek. Beláthatjuk azonban, hogy a vékony főfalakkal nem megyünk messzire, fontos azok vastagsága. A 2,5 mm alatti főfalakból álló profilból készült nyílászárók gyenge minőségűnek számítanak.

A kamraszám növekedésével egy másik, igen lényeges műszaki paraméter is változik, mégpedig a bezárt levegő mennyisége. A hét kamrás műanyag ablak esetén is a kamraszámokkal arányosan óhatatlanul növekszik a profilvastagság. Minél több levegőt zárunk be a hét kamrás műanyag ablakba, annál kedvezőbb annak hőszigetelő képessége. Fontos az alkalmazott műanyag minősége, a zárás minősége és az üveg hőszigetelő képessége.

A hét kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezéssel készül. Az üveg felépítése ebben az esetben áll egy 4 mm-es float üvegből, ezt követi egy 16 mm-es légrés argongáz töltéssel, ennek hatására kismértékben nő a hő és hangszigetelő képesség. Ez után következik egy újabb 4 mm-es üveg Low-e bevonattal, ami egy hő visszaverő fém bevonat az üvegen, mely nagymértékben növeli a hőszigetelő képességet. A hét kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezése így éri el a K=1.0 értéket.

7 kamrás műanyag ablak kétrétegű üveggel

Kérjen ablak vagy ajtócserére szakszerű árajánlatot!

Hívás