Nyílászárók beépítése RAL szalagtechnológiával

 

Nyílászárók beépítése RAL szalagtechnológiával

Korszerű, minden követelménynek megfelelő nyílászáróit olyan technológiával szeretné beépíteni, amit a legkevesebb cég kínál? Nálunk jó helyen jár, hiszen a RAL szalagtechnológiával történő beépítést valóban csak a korral lépést tartó cégek kínálják ügyfeleik számára.
A RAL szalagtechnológiával történő nyílászáró beépítés drága. Ezt nem félünk leírni, ez az igazság. Viszont a mostanában egyre népszerűbb passzívházak nyílászáróinak beépítésénél elengedhetetlen ennek a módszernek az alkalmazása.

Ez a beépítési módszer nem tér el sokban a hagyományos módszerektől, amiben többet nyújt az a fal csatlakozás minősége, azaz, hogy az ablak vagy ajtó miként csatlakozik a falkávához.

Két dologra kell odafigyelni:

  • légtömörség megvalósítása
  • a szerelőhézagot kitöltő PUR hab előnyös rögzítő és szigetelő tulajdonságainak hosszútávú megőrzése, azaz a nedvességtől való megóvása.

A RAL szalagtechnológiával történő beépítés lényege, hogy a beépítés során alkalmazott fóliák és szalagok a PUR hab szigetelést szárazon tartják. Ezek a speciális szalagok és fóliák megakadályozzák, hogy a PUR hab belülről nedvességet vegyen fel illetve a külső oldalon alkalmazottak lehetővé teszik, hogy a nedvesség kifelé távozzon belőle. Optimális esetben a nyílászáró beszerelése során keletkező beépítési hézagnak – szigetelése után – hasonlóan jó hőszigetelési és tartóssági mutatókkal kell rendelkeznie mint a környezetében található egyéb szerkezeteknek.

Nyílászárók beépítése RAL szalagtechnológiával

A RAL rendszer szerinti beépítés alapfeltételei nem sokban különböznek attól ami normális esetben is elvárható, azonban elengedhetetlen a száraz épület, az egyenes és sima falkávák, az előzetes, alapos felmérés. A fentiek maradéktalan betartása révén jelentős energia- és költségmegtakarítás érhető el. Ez különösen a jövőben – az értékesítéshez kötelezően – kiváltandó energiatanúsítvány szempontjából kap hangsúlyt.

Kérdése van ezzel a korszerű beépítési módszerrel kapcsolatosan? Hívjon minket, vagy írjon nekünk bizalommal.

Kérjen ablak vagy ajtócserére szakszerű árajánlatot!

Hívás