Hét kamrás műanyag ablak háromrétegű üveggel

 

 

Hét kamrás műanyag ablak háromrétegű üveggel

Műanyag nyílászáró vásárlás esetén általában az első lépés, hogy összehasonlítjuk a kereskedők árait, és a hozzánk legközelebb eső helyen megrendeljük a legolcsóbb ablakokat. De mit is veszünk tulajdonképpen? Milyen szerkezetek vannak? Miért fontos ez nekünk?

A műanyag ablak esetében a szerkezet egyet jelent a légkamra kiosztással. Minél több légkamra van egy profilban, annál jobb lesz a hőszigetelése a nyílászárónak, hiszen a rekeszelt szerkezetek jobban szigetelnek.

Ha hosszútávon kevesebbet akarunk költeni a fűtésre, válasszuk az öt kamrás illetve a még jobban szigetelő hat, vagy akár hét kamrás ablakot. A hét kamrás műanyag ablakok már a passzív házakhoz is ajánlott termékek, olyannyira jó a hang- és hőszigetelési képességük.

Hogy hogyan lehet ez tovább fokozni?

Hét kamrás műanyag ablak háromrétegű üveggel

A hét kamrás műanyag ablakok már olyan beépítési mélységgel és stabil szerkezettel rendelkeznek, mely lehetővé teszi a háromrétegű üveg alkalmazását. A hét kamrás műanyag ablak háromrétegű üveggel K=0.6 hő átbocsátási értéket eredményez. Ebben az esetben az üveg felépítése áll egy 4 mm-es üvegből Low-e bevonattal, ami egy hő visszaverő fém bevonat, mely nagy mértékben növeli a hőszigetelő képességet. Ezt követi egy 12 mm-es légrés argongáz töltéssel, ennek hatására kismértékben nő a hő és hangszigetelő képesség. Majd egy szintén 4 mm-es float üveg, 12 mm-es argongáz töltéses légrés, és egy újabb 4 mm-es üveg Low-e bevonattal.

Napjainkban a műanyag nyílászárók között a legkorszerűbb a hét kamrás műanyag ablak háromrétegű üvegezéssel, mellyel sok energiát takaríthatunk meg.

Kérjen ablak vagy ajtócserére szakszerű árajánlatot!

Hívás