Oldal kiválasztása

Három kamrás műanyag ablak háromrétegű üveggel

Három kamrás műanyag ablak háromrétegű üveggel

A három kamrás műanyag ablakok kétrétegű üveggel már kiszorulóban vannak a piacon, hiszen felváltotta őket az öt kamrás műanyag ablak. A három kamrás műanyag ablakok kétrétegű üveggel K értéke K=2.0 és 1.5 között, az öt kamrás szerkezetek ugyan ebben az árban már K=1.4 és 1.1 között mozognak.

A három kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezéssel készül, ahogyan az ötkamrás műanyag ablak is. A jobb hő- és hangszigetelés elérése érdekében azonban már bekerült a piacra, és egyre népszerűbb a három rétegű üvegezés.

Háromrétegű üveg esetén elérhető az u=0,6-os érték is. Azonban itt már figyelni kell arra is, hogy az ablak súlya jelentősen megnő. Nem elég korszerű profil, esetén túlterhelődhet az ablakszerkezet, ami azt eredményezheti, hogy az ablak hamarabb tönkremegy, nem bírja az ablakszárny súlyát. Továbbá nagyméretű ablakszárnyak esetén az ablak kezelése is nagyobb erőt igényel.

Három kamrás műanyag ablak háromrétegű üveggel

Az előbb leírtakból kiderül, hogy a három kamrás műanyag ablak háromrétegű üvegezéssel nem kivitelezhető. Sem a nagy súly miatt, sem pedig az üvegkiosztás miatt, mely összesen 36 mm-es, és nem fér el egy 58 mm-es ablakprofilban.

Ezzel szemben az öt kamrás műanyag ablak háromrétegű üveggel már minden gond nélkül kivitelezhető, és remek hang- és hőszigetelést biztosít.

Kérjen ablak vagy ajtócserére szakszerű árajánlatot!

Hívás