Otthonunk ablakainak kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe venni, hogy ne hozzunk rossz döntést.

Külső szemlélőként vagy ha nem állunk éppen ablakcsere előtt akkor csupán kettő jellemzővel foglalkozunk és ennyi is tűnik fel. Mégpedig az hogy milyen anyagból készült és milyen régen készült az ablak.

Az oldalunkat látogató embereket így Önt is bizonyára a következő kérdések foglalkoztatják:

  • Hogyan válasszunk ablakot?
  • Az ablakok kiválasztása hosszú évekre szóló döntés. A következőkben általános, könnyen érthető, értelmezhető tanácsot kívánunk adni az ablakok kiválasztásához.
  • Ne feledjük, hogy az ablakhoz választhatunk kiegészítőket, melyet utólag már nehéz beépíteni, így célszerű azokat egyszerre megrendelni.

Üvegezés

Az ablak legnagyobb felülete az üveg! Mivel az ablakaink legfontosabb funkciója a hőszigetelés, rendkívül fontos a megfelelő üveg kiválasztása.
A hőszigetelő képesség egyik kulcs mérőszáma az un. „K” érték, amely az üveg hő áteresztését mutatja meg.
Minél kisebb a „K” érték, annál jobb az üveg hőszigetelő képessége, annál nagyobb az energia megtakarítás. A legkiválóbb argongázzal töltött üvegek K=1.1 értékkel rendelkeznek. Az európai normáknak való megfeleléshez legalább K=1.4-es üvegezés szükséges.

Vásárlás előtt győződjön meg az üveg „K” értékéről!! Minél kisebb a „K” érték, annál jobb a hőszigetelés!

Nagyon fontos jellemző az U érték. Ez határozza meg a teljes ablakfelület ( üvegek+szárnyak+tokok ) hőáteresztési mutatóját. Hiába jó az üveg hőszigetelési funkciója, amennyiben a tok és a szárny mindezekkel nem bír.
Alábbi linken talál egy kalkulátort amelyen az együttes hőátbocsátási tényezőt számolhatja ki:
http://www.veka.de/homepage/fuer-fensterhersteller/verkaufsunterstuetzung/u-wert-rechner.html

Vasalat, zárrendszer

Ablakaink biztonságos, kényelmes, tartós használatának egyik alapja a vasalat.
A modern ablakok zárrendszere több célnak is megfelel. A kiváló ablakok zárrendszere az alapon kívül a következő funkciókkal rendelkezik. Hibás működtetés gátló, a biztonságos használat alapja!Megakadályozza a kilincs helytelen használatából eredő ablak „kiesést”.
Résszellőztető funkció

Lehetővé teszi a mérsékelt szellőztetést az ablak nyitása nélkül.
Kiemelés gátló

Betörés elleni alapvédelem. Meggátolja, hogy a bukó funkcióban lévő ablak kiemelhető legyen.
Becsapódás fék

Profil

Az utóbbi évtizedben egyre szélesebb körben terjedtek el a műanyag profilú ablakok kedvező árfekvésük, könnyű kezelhetőségük miatt.
A jól megszerkesztett nyílászárók szinte elnyűhetetlenek.

A profilnak nagyon erősnek kell lenni. Célszerű úgynevezett zártszelvényes, az egész ablakon körbefutó vasalattal ellátott terméket választani. Az üzletekben a metszeteken kiválóan ellenőrizhető a merevítő vasalat. Az U alakú merevítés helyett célszerű a négyzet alakú horganyzott acél merevítéssel ellátott ablakot választani.

A műanyag nyílászárók általában „túl tökéletesen zárnak”, így a lakást nem engedik a párától megszabadulni.
A mikroszellőztetés könnyít a helyzeten!! A legjobb minőségű ablakokon a körbefutó gumitömítésen a gyártás során „szellőző rést” hagynak, mely a helységek egészséges levegőcseréjét biztosítja.

Kérjen ablak vagy ajtócserére szakszerű árajánlatot!

Hívás