Műanyag mobil szúnyogháló

 

Ablakra szerelhető rolós szúnyogháló

Bosszantja a szúnyogok zümmögése? Zavarja a legyek és lepkék röpködés a lakásban, de szüksége van az átjárhatóságra a nyílászáróinál? Akkor az ön problémájára a műanyag mobil szúnyogháló jelenti a megoldást!
A műanyag mobil szúnyogháló, mint ahogy a neve is mutatja mobil, vagyis mozgatható. Szerelhető ablakra és ajtóra egyaránt, csak a típust kell megválasztani, abból ugyanis több lehetőség is kínálkozik.

Műanyag mobil szúnyogháló

Ablak esetében az úgynevezett rolós szúnyogháló mozgatása függőlegesen, sínben történik. A szúnyogháló műanyag tokban van, melyből a föl-le irányba mozgathatóságot szintén műanyagból egy sínpár teszi lehetővé. A háló rugós működtetésű, így a szúnyogháló magától tekeredik fel nyitáskor a saját tengelyére. Lezárásnál a hálót az ablak aljára szerelt kiakasztó segítségével rögzíthetjük.

Műanyag mobil szúnyogháló

Tokozott, rugós műanyag mobil szúnyogháló ajtóra

Akár el is rejthető, hogy ne legyen szem előtt!
Az ablakra szerelhető rolós szúnyogháló működési elvét lekövetve lett kialakítva az ajtóra szerelhető tokozott, rugós szúnyogháló. Ez a lehetőség olyan helyekre is lehetővé teszi a szúnyogháló felszerelését, ahova nem lehet nyíló szárnyú ajtót tenni a helyhiány miatt.

Tokozott, rugós műanyag mobil szúnyogháló ajtóra

A háló maga egy tokba kerül kifeszítésre, felül és alul pedig két vízszintes vezetősín igazítja a mágnesszalaggal ellátott befogadó sínhez, így biztosítva a tökéletes mozgathatóságot és záródást. Elkészíthető egyszárnyú ajtóhoz és kétszárnyú, illetve tolóajtóhoz is. Kezelése egyszerű. Elhúzva, véd a rovarokkal szemben, tokjába visszaengedve pedig elrejthető és megóvható a rongálódástól.

Minden, amit a fix keretes, nyíló szúnyoghálóról tudni kell

A fix keretes, nyíló szúnyoghálónak két típusa van, zsanéros nyíló és tolóajtó.
A zsanéros szúnyogháló hasonlóan működik, mint egy hagyományos ajtó. A zsanérok segítségével nyílik, mágneszáraknak köszönhetően pedig becsukható az ajtó. A háló egy műanyag keretbe van kifeszítve. Ezt a típust olyan helyre javasolt felszerelni, ahol naponta többször használják. Előnye, hogy rugós zsanérral is rendelhető, így elég csak kinyitni, visszacsukódását már a rugók segítik. Kétszárnyú ajtó esetén is jó megoldást jelent.
A tolóajtós szúnyogháló kerete megegyezik a zsanéroséval, azonban itt a mozgatás egy vízszintesen elhelyezett sínrendszerben történik. Előnye, hogy a szúnyoghálót csak oldalra kell húzni, ugyanakkor ez akár hátrány is lehet, hogy oldalt legalább ugyanakkora hely kell legyen, mint az ajtó szélessége.

Kiknek jó választás a mobil szúnyogháló?

Mivel a mobil szúnyoghálók legnagyobb előnye, hogy az őszi és téli időszakban szinte láthatatlanok, azok számára, tökéletes megoldás a rovarok kizárására, akik nem szeretnének le illetve felszereléssel bajlódni. A műanyag mobil szúnyogháló barna és fehér színben kapható, tehát gyakran a színe még a nyílászáróéval is megegyezik, ezért esztétikusan illeszkedik a felszerelt környezetbe.

Hívás