Iron Glass nyílászárók
A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.

 

 

 

 


Ablak kiegészítők

Párkányok, könyöklők, légbevezető, kilincsek, takarólécek, redőny vagy reluxa? Mire van szükségem az új nyílászáróm mellé?

kiegészítők redőny

Ilyen és ehhez hasonló kérdések eldöntésében szeretnénk segíteni, hiszen nem Ön az egyetlen, akiben felmerülnek ezek, amikor megkérdezik, hogy milyen kiegészítőket szeretne a nyílászárója mellé.

Mi a légbevezető és mikor van rá szükség?

Mindegy, hogy műanyag, vagy fa nyílászárót választ, kiegészítőkre szükség van.

Természetesen itt is fel lehet állítani egy fontossági sorrendet, de vannak elengedhetetlenek köztük.

Például, ha gáztűzhellyel ellátott konyhába, kazánházba, fürdőkbe kerül beépítésre a nyílászáró, ahol nem turbó (külső égési levegőt használó) gázkazán, vagy bojler van, kötelező beépíteni a készülék légellátását biztosító tanúsítvánnyal rendelkező légbevezetőket.

Létezik ablakba és falba építhető változata. Bármelyiket is választjuk, beszerelésük elengedhetetlen, hiszen a szénmonoxid mérgezés megelőzésére szolgál.

 

Esztétikus nyílászárók takaróléc segítségével

A takaróléc segít esztétikussá tenni a nyílászárókat. Öntapadós szalaggal vannak ellátva, ezzel történik rögzítésük. Erre első sorban panellakásokban van szükség, de fontos lehet még régi fatokba, vagy vakolt falnyílásba történő beépítésnél. Hézagtakarásra, azaz a szigeteléshez használt PUR-hab, illetve a falsérülések eltakarásához használható.

Párkányok, könyöklők harmóniája az új nyílászáróval

kiegészítők párkány

A párkányoknak az új nyílászáró szerkezetek alapanyagával, színével, valamint a falak és a homlokzat színvilágával is harmonizálnia kell, hiszen nem csak az épületen belül, kívül is fontos az összhang.

A belső harmóniához elengedhetetlen, hogy a könyöklő ízléses eleme legyen a nyílászárónak.

Egyedi méret és színigény esetén a széles kínálatból van lehetőség megtalálni a beépített nyílászáróhoz legjobban illőt.

 

Ablak kilincs, de jobbos, vagy balos?

Amikor kilincset választunk, hajlamosak vagyunk a külső alapján döntést hozni, pedig nem árt más tényezőket is figyelembe venni.

Az ablakok csak úgy mint az ajtók, nyílhatnak jobbra és balra is. Ezért fontos, hogy a kilincsválasztásnál is figyelembe vegyük ezt a tényezőt, hiszen formáját tekintve nem mindegyik alkalmas mindkét nyitási irányú ablakra.

Természetesen ablakok esetében is lehet a biztonságra törekedni, erre jelent megoldást a zárható kilincs.

Formára és a kilincs anyagára számos variáció létezik, melynek tényleg csak a képzelet szab határt.

Redőny vagy reluxa? Melyiket válasszam?

Sötétítés céljából mindkettő tökéletes választás.

Redőnyökkel nem csak nyílászáróit óvhatja meg az időjárás viszontagságaitól vagy a lakást védheti a betűző nap melegétől és a hidegtől, hanem sötétet csinálhat akár függönyök nélkül is.

A reluxa egyik hasznos funkciója, hogy szabályozhatjuk, mennyi fény jusson a helységbe, de emellett hőszigetelő képessége is jelentős. Igényessé, széppé tesz a lakást és sokféle színben kapható.

Szúnyoghálóval a rovarok ellen

Talán az egyik leghasznosabb kiegészítők egyike a szúnyogháló. A szúnyogháló legfontosabb feladata a nemkívánatos bogarak, szúnyogok és egyéb rovarok házon kívül tartása, de jó szolgálatot tesz a kintről beszálló szennyeződések lakásba kerülése ellen is.

Kiegészítőkkel kapcsolatos kérdésekkel keresse ügyfélszolgálati munkatársinkat telefonon, vagy e-mailben!

Tekintse meg ablak kiegészítőinket:

Ablakcsere 1 nap alatt

Ablakcsere 1 nap alatt

Tévhit, hogy télen nem lehet elvégezni az ablakok cseréjét. Téli nyílászárócsere esetén azonnal érezhető a változás. Megszűnik otthonában a hidegérzet és nem utolsó szempont, hogy egy átlagos fűtésszezon alatt 20-30%-ot takaríthat meg költségeiből.

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

Fontosnak tartjuk, hogy az egyedi igényeknek is maximálisan eleget tudjunk tenni. Legyen szó nyílászárók felmérésről, árakról, vagy a nyílászárók cseréjéről, beépítéséről. Szakembereink teljes körű szolgáltatásnyújtással állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Német minőség

Német minőség

A Németországban gyártott Veka nyílászáró profil több mint 25 éve van jelen az építőipari piacon. Az ez idő alatt szerezett tapasztalatnak és gyakorlatnak köszönhetően tudja garantálni a csúcsminőséget.

A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.