Nyílászárók beépítése gipszkartonos helyreállítással

nyílászárók_beépítése_gipszkartonos_helyreállítással

Nyílászárói lecserélésére készül? Mi nem árulunk zsákbamacskát. A nyílászárók beépítése, amennyiben nem új nyílásba történő beépítésről van szó vagy panellakásról, a legóvatosabb munkavégzés mellett is sérülésekkel, roncsolódásokkal jár, a falkáváról lehullik a vakolat, amit számos cég nem említ meg ügyfeleinek.

A Fenster Impex Kft.-nél arra törekszünk, hogy ne érje semmiféle kellemetlen meglepetés megrendelőinket. Természetesen, mint a nyílászárókkal kapcsolatban mindenre, erre is kínálunk megoldást. Igény szerint a nyílászáróit gipszkartonos helyreállítással építjük be.

 

A nyílászárók beépítése során keletkező sérülések különböző faltípusonál:

 • Panel ház: a felfelület kis mértékben, vagy egyáltalán nem sérül, nincs szükség gipszkartonos helyreállításra
 • Téglaépítésű ház: Egyesített szárnyú vagy Thermoplan ablakok esetén a falfelület kis mértékben, vagy egyáltalán nem sértül, a sérülést takarólécezéssel orvosoljuk. Gerébtokos vagy pallótokos ablakok esetében viszont, főként ha felső (belső) redőnydoboz is van a falfelület közepes vagy nagymértékben sérülhet, itt szükség van a nyílászárók beépítését követően gipszkartonos helyreállításra, valamint a régi redőny helyének eltüntetésére, dobozolására is.

Gipszkartonos helyreállításnak (száraz vakolás) számos előnye van:

 • esztétikusabb élek és flkávák alakíthatóak ki
 • a munka gyorsabb és tisztább
 • az új ablak nem sérül a helyreállítás során
 • a régi falfelülettel kiválóan, repedések nélkül összedolgozható
 • öntartó szerkezetet lehet képezni vele (ez fontos a régi belső tokos redőnyszekrények cseréje után, mert az új redőnydoboz nem terhelhető)
 • festőre az ablakcsere után nem lesz szükség, festésre előkészített falfelület képződik.
 • gazdaságos, költséghatékony megoldás

Az nyílászárócsere folyamata megegyezik a nyílászárók beépítése régi szerkezet kibontásával menüpont alatt ismertetettekkel, így itt most magáról a gipszkartonos helyreállításról írunk bővebben:

nyílászárók_beépítése_gipszkartonos_helyreállítással

Gipszkartonos helyreállítás lépései:

 • Az UD és CD profilokból álló „keretet” dübelekkel rögzítjük
 • A keretet feltöltjük hőszigetelő anyaggal, hogy a szerkezet hőúszigetelő képessége ne csorbuljon.
 • Méretre vágjuk a gipszkarton táblákat
 • A precízen méretre vágott gipszkarton elemeket csavarokkal a kerethez rögzítjük.

Miután felhelyeztük a gipszkartont elvégezzük kétszeres gletteléssel a hézagolást, amit a pozitív éleknél élvédők használatával egészítünk ki. Így kapunk egy festésre előkészített, esztétikus, gipszkartonnal helyreállított falkávát.

Amennyiben további kérdések merülnek fel Önben a gipszkartonos helyreálítással kapcsolatosan, hívjon minket bizalommal.

Ablakcsere 1 nap alatt

Ablakcsere 1 nap alatt

Tévhit, hogy télen nem lehet elvégezni az ablakok cseréjét. Téli nyílászárócsere esetén azonnal érezhető a változás. Megszűnik otthonában a hidegérzet és nem utolsó szempont, hogy egy átlagos fűtésszezon alatt 20-30%-ot takaríthat meg költségeiből.

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

Fontosnak tartjuk, hogy az egyedi igényeknek is maximálisan eleget tudjunk tenni. Legyen szó nyílászárók felmérésről, árakról, vagy a nyílászárók cseréjéről, beépítéséről. Szakembereink teljes körű szolgáltatásnyújtással állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Német minőség

Német minőség

A Németországban gyártott Veka nyílászáró profil több mint 25 éve van jelen az építőipari piacon. Az ez idő alatt szerezett tapasztalatnak és gyakorlatnak köszönhetően tudja garantálni a csúcsminőséget.

A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.