Hét kamrás műanyag ablak kétrétegű üveggel

Mi az a légkamra? Hány légkamrás profilt válasszak, és milyen üvegezéssel?

7 kamrás műanyag ablak

A minőségi műanyag nyílászárók úgynevezett légkamrákból állnak. Ezeknek legfontosabb feladata a műanyag ablak hőszigetelő képességének fokozása. Tehát minél több a légkamra, annál jobb a hőszigetelés.

A napjainkban elterjedt műanyag ablakok 5, 6, 7 légkamrás profilból készülnek. Beláthatjuk azonban, hogy a vékony főfalakkal nem megyünk messzire, fontos azok vastagsága. A 2,5 mm alatti főfalakból álló profilból készült nyílászárók gyenge minőségűnek számítanak. A kamraszám növekedésével egy másik, igen lényeges műszaki paraméter is változik, mégpedig a bezárt levegő mennyisége. A hét kamrás műanyag ablak esetén is a kamraszámokkal arányosan óhatatlanul növekszik a profilvastagság. Minél több levegőt zárunk be a hét kamrás műanyag ablakba, annál kedvezőbb annak hőszigetelő képessége. Fontos az alkalmazott műanyag minősége, a zárás minősége és az üveg hőszigetelő képessége.

7 kamrás műanyag ablak metszet

A hét kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezéssel készül. Az üveg felépítése ebben az esetben áll egy 4 mm-es float üvegből, ezt követi egy 16 mm-es légrés argongáz töltéssel, ennek hatására kismértékben nő a hő és hangszigetelő képesség. Ez után következik egy újabb 4 mm-es üveg Low-e bevonattal, ami egy hő visszaverő fém bevonat az üvegen, mely nagymértékben növeli a hőszigetelő képességet. A hét kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezése így éri el a K=1.0 értéket.

Tekintse meg a többi 2 rétegű üvegezéssel készült műanyag ablakainkat:

Kapcsolódó szolgáltatások:

Ablakcsere 1 nap alatt

Ablakcsere 1 nap alatt

Tévhit, hogy télen nem lehet elvégezni az ablakok cseréjét. Téli nyílászárócsere esetén azonnal érezhető a változás. Megszűnik otthonában a hidegérzet és nem utolsó szempont, hogy egy átlagos fűtésszezon alatt 20-30%-ot takaríthat meg költségeiből.

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

Fontosnak tartjuk, hogy az egyedi igényeknek is maximálisan eleget tudjunk tenni. Legyen szó nyílászárók felmérésről, árakról, vagy a nyílászárók cseréjéről, beépítéséről. Szakembereink teljes körű szolgáltatásnyújtással állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Német minőség

Német minőség

A Németországban gyártott Veka nyílászáró profil több mint 25 éve van jelen az építőipari piacon. Az ez idő alatt szerezett tapasztalatnak és gyakorlatnak köszönhetően tudja garantálni a csúcsminőséget.

A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.