Három kamrás műanyag ablak kétrétegű üveggel

Három, vagy öt kamrás ablakot vásároljak?

3 kamrás műanyag ablak

Hogy egy szerkezet hány légkamrás attól függ, hogy a profil belső terét hány légréteggel választja el egymástól. Ez az érték a profil jellemzője, ami háromkamrástól hétkamrásig változhat.

A légkamra száma azért fontos, mert minél magasabb a légkamrák száma, annál jobb a hő- és hangszigetelése, illetve annál jobb a statikája. A három kamrás műanyag ablakok kétrétegű üveggel már kiszorulóban vannak a piacon, hiszen felváltotta őket az öt kamrás műanyag ablak. A három kamrás műanyag ablakok kétrétegű üveggel K értéke K=2.0 és 1.5 között, az öt kamrás szerkezetek ugyan ebben az árban már K=1.4 és 1.1 között mozognak.

 

 

3 kamrás műanyag ablak üveggel

A három kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezéssel készül, ahogyan az ötkamrás műanyag ablak is, ez utóbbinak mégis kedvezőbb a hő átbocsátó tényezője. Hogy miért? Mert a kamraszám növekedésével egy másik, igen lényeges műszaki paraméter is változik, mégpedig a bezárt levegő mennyisége. Az öt légkamrás műanyag ablak esetén a kamraszámokkal arányosan óhatatlanul növekszik a profilvastagság. Ez teszi lehetővé, hogy az üveg vastagsága is megnövekszik. Az üveg felépítése ebben az esetben áll egy 4 mm-es float üvegből, ezt követi egy 16 mm-es légrés argongáz töltéssel, ennek hatására kismértékben nő a hő és hangszigetelő képesség. Ez után következik egy újabb 4 mm-es üveg Low-e bevonattal, ami egy hő visszaverő fém bevonat az üvegen, mely nagymértékben növeli a hőszigetelő képességet. Az öt kamrás műanyag ablak kétrétegű üvegezése így éri el a K=1.0 értéket. Ezzel szemben a három kamrás műanyag ablak kétrétegű üveggel csak a K=1.4 értéket képvisel.

 

 

Tekintse meg a többi 2 rétegű üvegezéssel készült műanyag ablakainkat:

Kapcsolódó szolgáltatások:

Ablakcsere 1 nap alatt

Ablakcsere 1 nap alatt

Tévhit, hogy télen nem lehet elvégezni az ablakok cseréjét. Téli nyílászárócsere esetén azonnal érezhető a változás. Megszűnik otthonában a hidegérzet és nem utolsó szempont, hogy egy átlagos fűtésszezon alatt 20-30%-ot takaríthat meg költségeiből.

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

Fontosnak tartjuk, hogy az egyedi igényeknek is maximálisan eleget tudjunk tenni. Legyen szó nyílászárók felmérésről, árakról, vagy a nyílászárók cseréjéről, beépítéséről. Szakembereink teljes körű szolgáltatásnyújtással állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Német minőség

Német minőség

A Németországban gyártott Veka nyílászáró profil több mint 25 éve van jelen az építőipari piacon. Az ez idő alatt szerezett tapasztalatnak és gyakorlatnak köszönhetően tudja garantálni a csúcsminőséget.

A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.