Iron Glass nyílászárók
A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.

 

 

 

 


Műanyag redőny

Árnyékolás műanyag redőnnyel kedvező áron

Műanyag redőny

A műanyag redőnynek két típusa van. Hagyományos és új típusú műanyag redőny. Előnyük a faredőnnyel szemben, hogy súlyuk sokkal könnyebb, így a kézi működtetésük is könnyebb, mint a fáé. A felhúzott műanyagredőnyök rögzítése falon kívüli, vagy a falba süllyesztett gurtni behúzó szerkezettel történik.

Műanyagból készülhet külső tokos, belső és vakolható tokos műanyag redőny is.

Külső tokos műanyag redőny

Külső tokos redőnyt olyan helyre ajánlott beszerelni, ahol nem lett kialakítva a falban redőnytok. Az egyik leggyakrabban használt árnyékoló. Nem csak, mert kedvező az árfekvése, de szinte mindegyik nyílászáróra felszerelhető, alkalmas sötétítésre, valamint hang és hőszigetelő hatású is.

 

Belső tokos műanyag redőny

A belső tokos műanyag redőny kiváló hő és hangszigetelésű redőny, mely műanyag tokszerkezettel rendelkezik. A redőnytok Hungarocell-el szigetelt, a lefutó sín pedig kefebetétes műanyagból készül.

Ennél a típusnál fontos, hogy már az épület tervezésénél figyelembe legyen véve a belső tok szerkezetének helye, valamint ügyelni kell arra is, hogy a nyílászárók beépítése előtt történ a szerelése. Mozgatása kézzel történik. Szerviznyílása lakáson belül, a nyílászáró felett kerül kialakításra.

Vakolható tokos műanyagredőny

Műanyag redőny metszet

A vakolható tokos redőnyöket olyan épületek nyílászáróihoz lehet felszerelni, ahol a redőnytok helye, már az építkezés alatt megfelelően ki lett alakítva, a nyílászáró már be lett építve, de az épület külső vakolás még nem történt meg. Ezeknél a redőnyöknél, a tokszerkezet eleje Hungarocell-el kerül bevonásra, így válik vakolhatóvá a redőnytok. Miután az épület levakolják, már csak a redőnylefutók és a szerviznyílás fedése marad látható.

Hagyományos és új típusú műanyag redőny? Mi a különbség?

A hagyományos típusú műanyag redőny egyszerűbb megjelenésű, olcsóbb, még is megbízható kivitel. A legtöbb esetben ez van felszerelve a házak nyílászáróira. Ennél a változatnál a redőnytok lindab lemezből áll, amely nem rozsdásodik, a tok vége pedig színezett vaslemez. A lefutó sín színezett műanyagból készül, ami nem tartalmaz zörgéscsillapító betétet. Az utolsó redőnylécre két ütköző kerül felszerelésre, amik arra szolgálnak, hogy a redőnypalást időben megálljon.

Az új típusú redőnynél a redőnyléc és a tok ugyan az, mint a műanyag redőnynél, viszont a tok végénél van különbség, ez ugyan is alumíniumból készül. A tengely fémből készül, a tárcsa pedig csapágyas műanyag. A lefutó sín keskeny és tartalmaz egy gumicsíkot, ami megakadályozza, hogy szél hatására a redőny zörögjön. Míg a hagyományos redőnynél az ütközők jól láthatók, addig ennél a típusnál rejtve vannak, nem állnak ki az utolsó redőnylécből.

Tekintse meg kapcsolódó termékünket:

Ablakcsere 1 nap alatt

Ablakcsere 1 nap alatt

Tévhit, hogy télen nem lehet elvégezni az ablakok cseréjét. Téli nyílászárócsere esetén azonnal érezhető a változás. Megszűnik otthonában a hidegérzet és nem utolsó szempont, hogy egy átlagos fűtésszezon alatt 20-30%-ot takaríthat meg költségeiből.

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

Fontosnak tartjuk, hogy az egyedi igényeknek is maximálisan eleget tudjunk tenni. Legyen szó nyílászárók felmérésről, árakról, vagy a nyílászárók cseréjéről, beépítéséről. Szakembereink teljes körű szolgáltatásnyújtással állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Német minőség

Német minőség

A Németországban gyártott Veka nyílászáró profil több mint 25 éve van jelen az építőipari piacon. Az ez idő alatt szerezett tapasztalatnak és gyakorlatnak köszönhetően tudja garantálni a csúcsminőséget.

A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.