Iron Glass nyílászárók
A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.

 

 

 

 


Alumínium redőny

Mi jut eszébe az alumínium redőnyről? Sötétítés? Árnyékolás? Biztonság? Megbízhatóság?

Alumínium redőny

Az emberek többségének a redőny szó hallatán vagy a régi típusú, súlya miatt nehezen felhúzható faredőnyök, vagy a műanyag redőnyök jutnak eszükbe. Azonban, ha hosszú távra keres redőnyt, jó döntés az alumínium. Külső és belső tulajdonságait hosszú éveken át megőrzi. Nagy szélességi méretnél is stabil, masszív anyagának köszönhetően pedig nem csak árnyékolásra és hőszigetelésre alkalmas, de védelmet biztosít betörés ellen is. A megfelelő szín kiválasztásában, csak a képzelet szab határt. Elegáns, modern külsőt kölcsönöz az épület homlokzatának.

Tulajdonságok, melyek az alumínium redőny mellett szólnak

Az alumíniumredőny legfőbb tulajdonsága, hogy kivéve a horganyzott acéltengelyt, minden alkatrésze alumíniumból készül. A redőnytok belsejében a horganytengely csapágyazva van, a könnyebb mozgathatóság érdekében.

A lefutó sín belseje speciális gumival bélelt, ami télen nem keményedik, nyáron pedig nem lágyul meg, így a redőny mozgatása nem jár zajjal.

A redőny lamella kettős falú alumínium lemezből készül, mely környezetbarát habbal van kitöltve, így biztosítva a jó hőszigetelő hatást. Az utolsó lemella alatt egy beépített ütközővel ellátott záróléc, aminek a gumírozott, hogy védjen a por ellen.

Az alumínium redőny is lehet külső vagy belső tokos? Mit jelent a vakolható tok?

alumínium redőny palást

Akár csak a műanyag redőny, az alumínium redőny esetében is több kivitelezési mód közül lehet választani.

Külső tokos alumínium redőnyt akkor érdemes választani, ha nem lett kialakítva a redőnytok számára hely a falban. Ez a változat akár utólag is, a már kész épületek nyílászáróira is felszerelhető. Szinte mindegyik nyílászáróra ráépíthető.

Abban az esetben, ha a ház még tervezés alatt áll, érdemes belső tokos vagy vakolható alumínium redőnyt választani. Nyílászáróra ültetve, az ablakkal együtt építhető be, ezáltal nem takar el az ablakból és nem vesz el fényt. Szerviznyílása épületen belül kerül kialakításra.

Csak úgy, mint a belső tokos redőnynél a vakolható tokos alumínium redőny esetében is szükség van az építkezés során kialakítani a redőnytok helyét. Az épület vakolása előtt kerül beépítésre, így miután a külső vakolat felkerül, már csak a lefutók és a szerviznyílás fedése látszik.

Tudta, hogy a jó redőny akár egy harmadik szigetelőréteg is lehet?

A redőnyök elsődleges szerepe a sötétítés. Ám a korszerű változatuk hő és hangszigetelő hatása sem elhanyagolható tényező. Nyáron véd a nem kívánt meleg ellen, télen pedig a régebbi, kevésbé jó szigetelésű házaknál is csökkenthetjük vele a belső terekben a hideget.

Betörésvédelem, biztonság alumínium redőnnyel

Számos pozitív tulajdonsága mellett a biztonság szempontjából lényeg, hogy feltolás gátlóval van ellátva, így ha az alumínium redőny teljesen le van eresztve, a páncélzatot rögzítő felső acél laprugók blokkolják a redőny alulról történő feltolását.

Az alumínium redőnyt azoknak ajánljuk, akinél a választás során az fontos szempont a hosszú élettartam, a sokféle választható szín és a biztonság.

Tekintse meg kapcsolódó termékünket:

Ablakcsere 1 nap alatt

Ablakcsere 1 nap alatt

Tévhit, hogy télen nem lehet elvégezni az ablakok cseréjét. Téli nyílászárócsere esetén azonnal érezhető a változás. Megszűnik otthonában a hidegérzet és nem utolsó szempont, hogy egy átlagos fűtésszezon alatt 20-30%-ot takaríthat meg költségeiből.

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

3 hét alatt új műanyag nyílászárók

Fontosnak tartjuk, hogy az egyedi igényeknek is maximálisan eleget tudjunk tenni. Legyen szó nyílászárók felmérésről, árakról, vagy a nyílászárók cseréjéről, beépítéséről. Szakembereink teljes körű szolgáltatásnyújtással állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Német minőség

Német minőség

A Németországban gyártott Veka nyílászáró profil több mint 25 éve van jelen az építőipari piacon. Az ez idő alatt szerezett tapasztalatnak és gyakorlatnak köszönhetően tudja garantálni a csúcsminőséget.

A+ energiaosztály

A+ energia-
osztály

Mit is jelent ez?
Minőségi nyílászáró, szakszerűen beépítve, megfelelően beállítva, ügyfeleink igényeire szabva.